sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Äitienpäivä

Vietimme ihanaa äitienpäivää äitini ja hänen miehensä luona, jonne tuli koko perheemme, me, siskoni perheineen ja äidin miehen tyttö perheineen. Kaikki tärkeät ihmiset yhdessä. Näemme koko porukka melko harvoin, joten nämä hetket ovat tärkeitä. Olimme suunnitelleet grillaavamme ja nauttivamme yhdessä olosta sekä tietenkin juhlivamme perheemme äitejä. Ensi vuonna minäkin pääsen mukaan tuohon porukkaan. Haaveilinkin aamulla ääneen siitä, kuinka vuoden päästä Petteri ja pikkuisemme tulevat herättämään minut aamiaisen kera.
Aamu alkoi kokkailemisella. Olimme sopineet, että jokainen toisi jotain syömistä ja me teimme pekoni-herkkusieniä, feta- ja pastasalaattia sekä maissia. Minun hommani oli hoitaa salaatit ja Petteri askarteli sienet.
Äitini luokse päästyämme sain osakseni jo perinteiksi muodostuneet mahan kasvun ihmettelyt ja hipelöinnit. Sallittakoon se tulevalle mummolle, innokkaalle sellaiselle. Muut ihmiset Petteriä lukuun ottamatta pitäköön näppinsä erossa kasvavasta vatsakummustani. Ennen raskautta hieman ihmettelin tulevien äitien vouhotusta siitä, kuinka ärsyttävää mahan koskettelu on, mutta nyt en sitä enää ihmettele. Toisaalta, onhan se pyöreä masu ihana...

Grilliruoka maistui niin hyvältä pitkästä aikaa. Pöydästä löytyi erilaisia pihvejä, siipiä, makkaraa, maissia, pekoni-herkkusieniä ja erilaisia salaatteja. Suosikkini on kyllä grillattu maissi, todella herkullista. Jälkiruuaksi äidin miehen tyttö oli tehnyt sulkaa-minttukakun ja se oli kuulemma myös todella hyvää. Itse en päässyt maistamaan kakkua, sillä makea ei vaan mene alas. Upea päivällinen.
Miehet innostuivat pelaamaan lasten kanssa jalkapalloa ja peiliä. Uskomatonta, miten tuollainen vajaa neljävuotias osasi jo niin hyvin pelata peiliä aivan sääntöjen mukaan. Siitä ne sääntöleikit alkavat.
Lähdimme käymään vielä rakkaan mummoni luona, joka on sairaalassa kaaduttuaan lenkillä. Oli ihana nähdä häntä ja päästä toivottamaan hänelle hyvää äitienpäivää. En ole nähnyt mummoa pitkään aikaan ja minulla oli todella kova ikävä häntä. Mummo on ollut koko elämäni aikana yksi tärkeimmistä ihmisistä minulle. Hän on ihana ihminen.
Kotiin tullessa alkoikin Suomen peli ja nyt ohjelmassa sitä.
Tällainen oli meidän päivä. Miten teillä vietettiin äitienpäivää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti