torstai 18. toukokuuta 2017

Tyttö vai poika

Kävimme tänään rakenneultrassa. Lääkäri ultrasi tarkkaan ja kaikki oli kunnossa. Kuinka jännittävää onkaan maata siinä pedillä ja odottaa, kun lääkäri tutkii ja tutkii lähestulkoon täydessä hiljaisuudessa. Kaiken sen jännityksen päätteeksi lääkäri sanoi ne odotetut sanat, kaikki näyttää olevan juuri niin kuin pitääkin. Saimme vielä kontrolliultran viikolle 28. Silloin ollaankin jo heinäkuun puolessa välissä.
Kun kaikki tärkeät asiat oli tutkittu ja lääkäri sanoi olevansa valmis, kysyin varovasti näkyikö siellä sukupuolta. Lääkäri totesi, että vauva pitää jalkoja tiukasti kiinni ja ei osaa sanoa varmasti mitään. Meidän vauva haluaa ilmeisesti pitää meitä jännityksessä viimeiseen asti. Katsotaan vielä seuraavassa ultrassa pitääkö vauva salaisuuden synnytykseen saakka. Loppujen lopuksi se, onko vauva tyttö vai poika, on täysin samantekevää. Jännitys siitä, että vauva on terve ja se, että hänellä on ollut kaikki hyvin, sivuuttaa sen, ettemme tiedä sukupuolta. Nyt vain jatkamme neutraalien vaatteiden katselemista. Minua se ei haittaa, sillä en hirveästi välitä vaaleanpunaisista ja -sinisistä vaatteista.
Vauva vastasi viikkoja ja painoa hänellä oli arviolta vähän yli 350 grammaa. Uskomatonta, kuinka nopeasti vauva kasvaa! Varhaisrakenneultrassa painoa oli alle 200 grammaa. Vauva näyttää jo aivan pieneltä ihmiseltä, pystyimme laskemaan jopa hänen sormensa. Vauva majaili mahassa tällä kertaa lähinnä pää alaspäin.
 
Sellaisia uutisia rakenneultrasta. Täällä  flunssa jatkuu edelleen ja jääkiekko pyörii telkkarissa. Huomenna lähdemmekin heti aamusta kohti Tamperetta.

2 kommenttia: