maanantai 17. heinäkuuta 2017

Suomipop 2017 - raskaana festareilla

Perjantaina päästiin kesäisiin festarifiiliksiin, kun lähdettiin Suomipop -festareille. Onneksi sääkin suosi siinä mielessä meitä, ettei vettä satanut, mutta kovin lämmintä ei ollut. Jouduttiinkin hakemaan kotoa lisävaatteita, jotta ei ihan jäädytty. Esiintyjistä eniten odotin Popedaa, Haloo Helsinkiä, Chisua ja JVG:tä. Tosin JVG jäi näkemättä, kun ei ihan keretty ajoissa paikan päälle. Kaikki esiintyjät olivat hyviä ja tunnelma aivan mahtava. Seurakin oli tosi hyvää, joten fiilikset olivat katossa. Mahtava festaripäivä! Alueelle ei saanut ottaa järkkäriä, joten alla kännykällä napsittuja kuvia.
Ennakkopeloista huolimatta jaksoin koko päivän ja yön hyvin. Pelkäsin, että väsähdän viimeistään puolivälissä ja loppuaika menee haukotellessa. Onneksi ei kuitenkaan. Meillä oli sen verran hauskaa, ettei siinä paljon kerennyt väsyä tai tylsistyä. Olin kuitenkin varautunut siihen, että pidän muutaman tauon ja käyn kotona lepäämässä, mutta enpä tarvinnutkaan niitä. Meillä meni pitkälle yöhön, jonka jälkeen uni kyllä maistui. Vaikka perjantai menikin oikein hyvin, lauantaina huomasi kehossa, että jotain oli tullut tehtyä edellispäivänä. Rasitus tuntui joka paikassa. Jalat olivat ihan muussia, niskoihin sattui, maha oli normaalista poiketen jollain tavalla kipeä ja kivuttomia supistuksia tuli aiempaa enemmän. Lauantai menikin täysin lepäillessä ja pikku hiljaa olo alkoi helpottaa. 
Tässä olisi muutamia vinkkejä raskaana oleville festarikävijöille:
 • ei kannata lähteä kolmen päivän festareille, yhdenkin päivän jälkeen olo on melko väsynyt
 • lepää kunnolla ennen festareita
 • laita mukavat ja joustavat vaatteet sekä hyvät kengät
 • syö ja juo kunnolla festareilla, tosin kannattaa syödä pieniä annoksia kerralla, jotta vauva ei paina täyttä vatsalaukkua
 • ei kannata rynniä väkijoukossa, vaan pysytellä väljemmillä vesillä, jotta kukaan ei tönäise mahaa
 • myöskään kova meteli ei ole hyväksi masuvauvalle
 • istu aina, kun mahdollista
 • nauti musiikista ja tunnelmasta
 • seuraava päivä kannattaa varata lepäämiseen
Oletteko käyneet tai käymässä tänä kesänä festareilla?

12 kommenttia:

 1. oi vaikutti kyllä tosi kivalta, ja kiva että jaksoit nauttia tunnelmasta! :)
  En itse ole käynyt festareilla tänä kesänä kun on ollut paljon töitä, mutta ehkä ensi vuonna!

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ihan yllätyin, kuinka hyvin jaksoin :D Ensi kesänä sit! :)

   Poista
 2. Todella hienoa, että lähdit raskaana festareille. Eikä raskaus nyt mikään sairaus olekaan. Sitten kun vauva syntyyy, ei enää lähdetäkään niin helposti erilaisiin juttuihin. Nauti nyt kun olet vielä ns. vapaa. Lapset on elämän ihanin lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, raskaus ei ole sairaus ja oman voinnin mukaan olen yrittänyt tehdä kaikkea aivan kuten ennen raskauttakin (toki rajoitukset huomioon ottaen). Oon kyllä yrittänyt nauttia tästä kesästä, toki välillä sitä havahtuu odottamaan niin paljon syksyä ja vauvan syntymää, että unohtaa nauttia tästä hetkestä.

   Poista
 3. Ihanaa varmasti, kun raskauden aikanakin pystyy kokemaan ja tekemään! :) Itse olisin silloin tahtonut kesän RuisRockiin, mutta pelkkä ajatuskin jo sai supistukset alkamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin alkaa nyt pikku hiljaa vauhti hiljenemään :D, On alkanut tulemaan supistuksia rasituksesta herkemmin.

   Poista
 4. Viime vuonna jätin suosiolla väliin ja samoin tänä vuonna. Ehkä sitten ensi vuonna saattaisi haluta tuonne. Vielä on John Smith-festarit ja sinne kyllä tekisi mieli päästä. Lastenhoitajan saanti on niin vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten aikana on kyllä varmasti haastavampi lähteä festareille, kun pitää juurikin lastenhoitaja saada. Tänä kesänä ennen vauvan syntymää piti vielä itse lähteä, kun ei tiedä millainen seuraava kesä vauvan kanssa tulee olemaan :)

   Poista
 5. Tänä kesänä tuskin olen festareille menossa. Olen ollut neljä kertaa raskaana ja vain pari kertaa jaksanut festareille/keikalle lähteä. Kerran Aitoon Kirkastusjuhlille ja kerran Madonnan keikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noi festarit/keikat on raskaana olevalle rankkoja. Itselläkin meni lepäillessä seuraava päivä!

   Poista
 6. Festarit on kyllä ihan parhaita ja kuuluu ehdottomasti mun kesän to do -listaan! :) Olin tänä kesänä jo aiemmin Provinssissa ja tuun menemään vielä ainaki Solar soundeille, koska voitin yhessä nettikilpailussa liput sinne.
  Sulla on muuten tosi kiva blogi! :)

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole ollut kuin pari kertaa Suomipopeilla ja pari kertaa joskus Blockfesteillä, mutta aina olen nauttinut festareista :) Onnea voitosta, itse en ikinä voita mitään kilpailuja, vaikka niihin osallistun :D Kiitos paljon! :)

   Poista