tiistai 8. elokuuta 2017

33. raskausviikko - mahassani kasvaa ihana myllertäjä

Tänään alkoi 33. raskausviikko (32+0) ja olo alkaa pikku hiljaa olemaan jo vähän tukala. Vauva on viihtynyt onneksi edelleen pääalaspäin ja toivottavasti viihtyy vielä tämän loppuajankin. Tosin hänen päänsä painaa todella ikävästi virtsarakkoon ja tuntuu, että saisi olla koko ajan juoksemassa vessassa. Närästys jatkuu ja tuntuu, että voimat alkaa vähenemään koko ajan. Tosin väsymys ei ole enää niin valtavaa ja jaksan olla hereillä ilman useampia päiväunia. Vauva myllertää mahassa ja tunkee jalkojaan pitkin kylkiluita. Vauvan ruumiinosat tuntee mahan läpi selvästi, ja onkin ihana tuntea ne pikkujalat ja kädet sekä peppu. Tämä kaikki tekee tästä todellisempaa. Aiemmin hän liikkui lähinnä silloin, kun itse huilasin, mutta nyt hän myllertää tekemisistäni riippumatta. Odotan joka päivä enemmän ja enemmän, että näen tämän pienen rakkauden. Laskettuun aikaan on enää kahdeksan viikkoa ja synnytys ei jännitä edelleenkään. Katsotaan sitten lähempänä.
Vauva painaa nyt noin 1800 grammaa ja on 38 cm pitkä. Vauvan vartalo ei kasva enää entiseen tahtiin, mutta aivot jatkavat kasvuaan. Pääkallon koko ja päänympärys kasvaa, kun uusia aivopoimuja muodostuu. Hermoyhteyksien lukumäärä aivoissa lisääntyy valtavasti. Vauvan hiukset paksuuntuvat, ja hänen varpaiden ja sormien kynnet ovat valmiit. Untuvakarvoitusta on yhä vähemmän. Vauvan kulmakarvat ja silmäripset pidentyvät. Vauvalla on niin vähän tilaa kohdussa, että hänen on koukistettava jalkansa asentoon, jota kutsutaan sikiöasennoksi. Vauvalle muodostuu koko ajan enemmän rasvaa ihon alle ja hän alkaa saada vastasyntyneen pullean ulkonäön. (Lisätietoa: raskaus viikko viikolta)
Kävin eilen sokerirasituksessa ja voin sanoa, että se ei ollut yhtään niin paha kuin kuvittelin. Siitä, kun kuulee kaikenlaisia kauhutarinoita. Minulle ei tullut heikko olo ja aikakin meni nopeasti, kun oli tekemistä mukana. Nyt odotankin jännityksellä tuloksia. Ensi viikolla on jälleen neuvola ja kuun lopulla meitä odottaa vielä kontrolliultra. Myös perhevalmennus alkaa tässä kuussa.
Posti toi muuten viime viikolla meille vihdoin ja viimein odotetun äitiyspakkauksen. Luvassa onkin tällä viikolla postaus äitiyspakkauksen sisällöstä. Pysykää kuulolla!

6 kommenttia:

 1. Hurjan paljon tsemppiä loppuraskauteen! Täällä ollaan jo loppusuoralla rv 38+2, mutta synnytystä enteileviä merkkejä ei kuulu... Alkaa olla jo aika väsynyt olo tähän odottamiseen, vaikka muuten olo on ollut läpi raskauden hyvä.

  https://nauruaitkua.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oi, olet ihanan hehkeä vaikka noinkin pitkällä jo raskaus! :) Tsemppiä loppu viikoille!

  VastaaPoista
 3. Täältäkin tsempit loppuraskauteen! Täällä mennään aika samoissa raskausviikoissa kuin sielläkin, mutta tää meidän pikkutyyppi vetelee kyllä mahassa vielä kuperkeikkoja, ja muuta jännää :D Toivotaan, että tämäkin pikkuhiljaa asettuis pää alaspäin :)

  VastaaPoista
 4. Muistan kyllä ton odottavan tunteen :) Itsekään en osannut jännittää synnytystä vaikka synnytin poikamme perätilassa, meni oikein hyvin! Mitä vähemmän lukee ja kuulee kauhutarinoita, sitä parempi. Ihanaa loppuraskauttaa!

  - Nina / Monta syytä rakastaa

  http://www.montasyytarakastaa.com

  VastaaPoista