lauantai 2. syyskuuta 2017

Äitiyspakkaus 2017 - lempparit ja muutama ei niin lemppari

Me saatiin äitiyspakkaus jo kuukausi sitten, mutta nyt vasta kerkesin perehtyä siihen kunnolla samalla kun pesin vauvanvaatteita. Äitiysavustuksen saa valita joko äitiyspakkauksena tai rahana, joka on 140 euroa. Näin ensimmäisen lapsen kohdalla halusimme ehdottomasti valita pakkauksen, sillä se sisältää paljon käytännöllisiä tuotteita vauva-arkeen. Ja kyllähän äitiyspakkausta on ihana odottaa, ja vielä ihanampaa on hakea se postista ja päästä tutkailemaan sen sisältöä. Katsotaan sitten toisen lapsen kohdalla sitten pakkauksen hyödyllisyyttä, kun tästä pakkauksesta menee kuitenkin säästöön ne hyödyllisimmät ja ihanimmat tuotteet.
 
Ajattelin listata tähän nyt muutaman lempparituotteeni sekä muutaman, josta en niin pitänyt. Sen verran kyllä täytyy sanoa, että kuoseiltaan tämän vuoden pakkaus miellytti kokonaisuudessaan silmääni enemmän kuin muutaman aiemman vuoden pakkaukset, joita olen seuraillut.
Ehdoton lempparini on tämä Familonin ihana makuupussi. Tämän vuoden pakkaukseen on valikoitunut tämä todella ihana kuosi, joka on mielestäni neutraali ja sopii yhteen kivasti vähän kaiken kanssa. Harmaa pohja tekee siitä nykyaikaisen ja moneen makuun sopivan. Täydellinen.
Talvipipo on myös todella suloinen ja miellyttää omaa silmää. Voin vain kuvitella, kuinka suloiselta tuo näyttää pikkuisen päässä. 
Bodeista nämä nousivat suosikeiksi. Valko-harmaa body on niin söpö ja jälleen kerran sopivan neutraali. Jottei kuitenkaan kaikkia värejä unohdeta, tykästyin myös noihin keltaiseen ja vihreään bodyyn. Ne on raikkaita ja värikkäitä, eivätkö ole ällösöpövaaleankeltaisia ja -vihreitä. Viimeisenä oleva body tuo mieleeni vauvan tulevan ensimmäisen joulun ja sen vuoksi se on vaan niin ihana.
Tämän vuoden pakkauksessa uutuutena oleva jumpsuit on tervetullut uudistus. Näin etukäteen ajateltuna tällaiset tuntuvat käteviltä vauvan kanssa, varsinkin, kun vauva syntyy syksyllä.
Toinen uudistunut vaate, yöpuku, joka on pussimainen helmasta, tuntuu käytännölliseltä ja mukavalta vauvalle. Näin ollen tämä pääsi suosikkeihin.
 
Myös toppapuku, jonka voi vetoketjun ja neppareiden avulla muuttaa toppapussiksi saa minulta kiitosta. Toppapuvussa oli lisäksi tosi kiva kuosi. Se on sopivan raikas ja siinäkin on unohdettu vihdoin ne ällösöpöt värit. Kaiken kaikkiaan olen iloinen, että nuo kyseiset ällösöpöt värit on jätetty tästä pakkauksesta pois, ne, kun ei ole yhtään omaan mieleeni.
 
Seuraavaksi sitten niitä tuotteita, jotka eivät miellyttäneet omaa silmää niin paljon. Toki kaikki pakkauksen vaatteet tulevat varmasti käyttöön ja ovat kivoja, mutta joka vuosi näissä on jotakin, mikä ei kaikkien mieleen ole.
 Liikaa raitaa ja väriä.
 Liian tummat.
 Lopuksi muutama sana äitiyspakkauksen laadusta. Suoraan sanottuna pettymys. Olin lukenut etukäteen, että monilla oli ollut ongelmia juuri vaatteiden laadun kanssa ja näin kävi myös meillä. Juuri siitä lempparibodystani olikin  sitten yksi neppari irti. Lisäksi useista vaatteista roikkui langanpätkiä ja saumat olivat aika huteran tuntuisia. Pussilakana oli niin kieroväärä, että sitä ei saanut taiteltua mitenkään päin, vaikka yritin sitä silittämällä oikoa. Nämä ovat kuitenkin pieniä asioita siihen nähden, kuinka hieno systeemi meillä Suomessa on. Äitiyspakkaus tai -avustus onkin todella suuri apu monelle perheelle. Olen kiitollinen, että myös meillä oli mahdollisuus sellainen saada. Toki lempparibodystani lähtee reklamaatio, jotta saan meidän vauvalle ehjän tilalle.
Tässä vielä vuoden 2017 äitiyspakkaus kokonaisuudessaan. (Kuva: Kela)
 
Mitä olette mieltä tämän vuoden pakkauksesta? Mitkä teidän lempparit ovat olleet?

9 kommenttia:

 1. Itseäni harmittaa että pakkauksen otin. Samoin meille tuli viallinen harmaavalkoinen body jossa neppari toisessa osassa kiinni. Vaatteet aivan liian suuria (tulossa pieni vauva, aiemmat 2kg) joten käyttämättä jää lähes kaikki. makuupussin otan käyttöön, pienen valk.bodyn ja harsot mutta muut lähtee eteenpäin. Talvilakki mielestäni ruman valkokeltainen ja vaarallisen lyhyet narut lakissa. Toki kiitollinen olen pakkauksesta mutta laatu mennyt huonoksi ja rahasummalla olisi saanut paljon tarpeellista ostettua. Kaikkea hyvää odotukseesi ja ihanaa syksyä. ps. itse mennä porskutan rv33

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi kivalta omasta mielestäni. Itsekin tykkäsin omasta pakkauksestani, se oli vuoden 2014 (koska se jaettiin ensin loppuun), vaikka poika onkin syntynyt vuonna 2015. Sekä omassa boksissa että myös tässä suosikkini on makuupussi. Niissä on melkein aina söpö kuosi :)

  Onnea loppuodotukseen <3

  VastaaPoista
 3. Oi näyttääpä kattavalta pakkaukselta! itse en ole vielä koskaan päässyt näkemään äitiyspakkausta, niin oli hauska lukea sun teksti asiasta :) hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Me ei otettu pakkausta tällä kertaa (esikoiselle otettiin 2v sitten). Tässä pakkauksessa kivoimmat jutut miusta on just tuo makuupussi, sit talvihaalari, ja se, että potkuhousujen/haalareiden/mitälie määrä on pienentynyt, ja on sen sijaan ihan tavallisia housuja enemmän.

  VastaaPoista
 5. Me saatiin helmikuussa syntyneelle vauvalle vielä vuoden 2016 pakkaus ja siihen verrattuna tämä uusi on aivan ihana! Paljon raikkaammat värit kuin edeltäjässä. Meillä iso osa vaatteista jäi vähälle käytölle, koska tummansininen ja tunkkainen ruskea eivät omaa silmääni juuri miellytä. Samoin tämän pakkauksen toppapuku ja kevyttoppis on paljon kivempia kuin edeltäjässä. Esikoiselle kuitenkin pakkauksen halusin ehdottomasti, ainakin makuupussin aion säilyttää hänelle sitten muistona vauva-ajasta.

  VastaaPoista
 6. Tuo makuupussi on aivan ihana! Meillä on 2015 mallin makuupussi ja ihanahan sekin oli <3 Yleensä nuo makuupussit ovat ne parhaimmat, mitä kuvia aina nähnyt ja muut vaatteet sitten enemmän sellaisia ok/ei meidän juttu. Mutta äitiyspakkaus oli silti kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi makuupussi on kyllä kaikista ihanin tuosta pakkauksesta. Makuupusseihin on kyllä valikoitunut aiemmissakin pakkauksissa tosi kivoja kuoseja :) Mutta tosiaan muut on sitten ehkä enemmän niitä ok tuotteita.

   Poista
 7. Äitiyspakkaus on hieno sosiaalipoliittinen saavutus, joka on kestänyt jo vuosikymmeniä. :) Minun mielestä ihan kivoilta näyttää nuo tämän pakkauksen värit, kun ovat aika neutraaleja, eikä vaaleansinisiä tai -punaisia. :) Varsinkin virheä ja keltainen on oikein hauska väri noissa bodyissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on hienoa, että meillä on tällainen systeemi! Itsekin tykkäsin siitä tämän vuoden pakkauksessa, että sieltä oli jätetty ne vaaleansiniset ja -punaiset kuosit pois :)

   Poista