maanantai 25. syyskuuta 2017

Raskaana olevan jalat kiittää - tukisukat

Näin raskaana ollessa jalat joutuvat suuremmalle rasitukselle kuin normaalisti, tai siltä minusta ainakin tuntuu. Minulla ei varsinaista turvotusta ole ollut, mutta pitkän päivän jälkeen rasitus kyllä tuntuu. Olen kaivannut jotain tukea jalkojen kohtaamaan rasitukseen, ja sainkin juuri sopivasti ihanat Color4caren tukisukat testiin. 
Color4care haluaa tuoda väriä ja iloa elämään, ja tukisukista löytyykin kuoseja jokaisen makuun ja jokaiseen hetkeen. Valitessani sukkia en millään osannut päättää mitkä haluaisin, sillä ne kaikki ovat niin ihania. Olisin voinut ottaa ne kaikki ja yhdistellä niitä eri tilanteisiin. Sukkien avulla voi tylsästäkin asusta tehdä iloisen ja persoonallisen. 
Tukisukat eli kompressiosukat sopivat etenkin ihmisille, joilla esimerkiksi työpäivän aikana jalat ja sääret väsyvät helposti. Työelämään tukisukkien kaveriksi sopii loistavasti myös työsandaalit, jotka lisäävät jalkojen hyvinvointia. Tukisukat sopivat myös muun muassa hellimään raskaana olevien jalkoja, helpottamaan lentomatkoja tai yksinkertaisesti piristämään arkea. Tukisukkien kompressio on 16 - 18 mmHg ja niitä voi pitää koko päivän ilman, että ne alkavat tuntumaan epämukavilta tai puristavilta. Sukat parantavat verenkiertoa jaloissa ja säärissä. Niiden kompressio on korkein jaloissa ja nilkoissa. Kompressio keventyy säärestä ylöspäin, josta kiertävä veri palaa kohti sydäntä. Tukisukat ennaltaehkäisevät veritulppien ja suonikohjujen muodostumista. Ja mikä minun mielestäni on parasta, ne hierovat jalkoja samalla, kun niitä pitää jalassa. Ihanaa.   
Itse mietin aluksi, että miten yhdistän nuo pitkät sukat arkipukeutumiseen. Työolosuhteissa ja -vaatteissa se ei olisi mikään ongelma, mutta arjen pukeutumisen kanssa sukkien pukeminen vaati hieman pohdintaa. Aloitinkin sukkien käytön ihan vain kotioloissa ja lenkkeillessä. Siivotessa, puuhastellessa ja koiran kanssa lenkkeillessä oli ihana vetäistä värikkäät ja tukevat sukat jalkaan. Kyllä muuten auttoi ja tuntui hyvältä. Jalat eivät tuntuneet yhtään niin rasittuneilta kuin ilman tukisukkia. Minulla tukisukat sujahtavat mukaan myös synnytyskassiin h-hetken koittaessa. Sitä odotellessa.

(Kaupallinen yhteistyö)

4 kommenttia:

  1. Kauniit sukat. Ihan erilaiset kuin mitä tukisukista tulee mieleen. Hyvä että sait myös apua.

    VastaaPoista
  2. Kivan näköiset! :) Olen itsekin miettinyt, että voisin ostaa kompressiosukat, sillä jalkani välillä väsyvät ja ovat hieman turvoksissakin.

    VastaaPoista