tiistai 21. marraskuuta 2017

Elämää vauvaperheenä

Koti on sekaisin, sänky petaamatta, vauvan tavarat valtaavat jokaisen tyhjän kolon, ja mitä itseeni tulee, muistan harjata hiukset ehkä joka toinen päivä ja meikata kerran viikossa. Vauva-arki. 
Pikkuvauva-arki on sitä, että on koko ajan toista varten. Kaikki muu on toisarvoista, ja niin on hyvä. Vaikka välillä väsyttää, en vaihtaisi tätä mihinkään. Tuo pieni poika on niin rakas. Hän on täydellinen, ja olen äärettömän kiitollinen siitä, että saimme hänet elämäämme. 
Meillä on mennyt oikein hyvin. Vauva on jo viisi viikkoa ja kaksi päivää vanha. Mihin tämä aika menee? Vastahan tuo poika oli ensimmäisen kerran sylissäni ja nyt hän on jo yli kuukauden ikäinen. Yksi silmänräpäys vain. Käytiin viime viikolla neuvolassa ja vauvalle oli tullut oikein hyvin painoa. Tuolloin paino oli nimittäin jo hieman yli viisi kiloa. Pituuttakin oli tullut nelisen senttiä sitten syntymän. Äitin selkä ja niska alkaa olemaan melko kipeänä tuon pienen sylihirmun kantamisesta. Hän nimittäin ei viihdy yksin kuin aivan pieniä hetkiä. Sylissä pitäisi saada olla koko ajan ja mieluiten sillein, että syli keinuu ja hytkyy samalla. Tässä reilun viiden viikon aikana en ole päässyt tekemään oikein mitään, ja laitoinkin tilaukseen kantorepun, jotta saan kädet vapaaksi aina välillä. Toivottavasti poika viihtyy kyydissä. Meillä on trikooliina ja sitä olen kokeillut muutaman kerran, mutta sen sitominen on vauvan mielestä liian hidasta, ja hän on aivan liian hermostunut siinä vaiheessa, kun olen saanut hänet kyytiin. 

Vauva nukkuu yöt hyvin. Hän menee nukkumaan noin kello 21-22 ja herää kuuden aikaan. Siinä välissä hän herää 2-3 tunnin välein syömään, mutta syö nopeasti ja nukahtaa hyvin uudestaan. Tosin aamulla hän saisi nukkua hieman pidempään. Olen ihan pökkyrässä vauvan herätessä ja tietenkin vauva haluaisi olla nuo aamut aina sylissä siten, että heijaan häntä. Aamupäikkäreillä hän nukahtaa yleensä vaunuihin 9-10 aikaan, kun lähden koiran kanssa lenkille. Hyvällä tuurilla vauva jatkaa unia sisällä vaunuissa, mutta usein vaunujen pysähdyttyä hän herää ja jatkaa unia torkkuen sylissä tai tissillä. Pitäisikin muistaa ostaa pattereita itkuhälyttimeen, jotta saadaan vauva parvekkeelle nukkumaan, jos uni maistuisi paremmin ulkona. Päikkäreiden jälkeen pikkumies onkin hereillä useamman tunnin. Siitä eteenpäin päivät on hyvin vaihtelevia ja mitään tiettyä rytmiä ei vauvalla vielä ole. 
Huolta ja murhetta meillä aiheuttaa imetys. Vauva on täysimetyksellä, eikä hänelle ole tarvinnut antaa lainkaan korviketta, mistä olen todella iloinen. Mutta voi mitä rintaraivareita hän saa lähes joka imetyksellä, ja jos meno ei ylly raivareihin, vauva irroittaa otteen vähän väliä. Minulla suihkuaa maitoa turhan kovalla paineella ja vähän turhan paljon, ja vauva ei tykkää tästä yhtään. Välillä iskee sellainen ahdistus päälle, että meinaan vaipua epätoivoon. Tuntuu, että en osaa tulkita vauvaa, ja en ymmärrä, mitä teen väärin. Luotan kuitenkin (vielä) siihen, että tämä tästä alkaa sujua. 

Oikein ihanaa tiistaita teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan suloinen vauva :) Hurjasti onnea tästä kääröstä ja kyllä sä ihan varmasti pärjäät. Vauva-arki on välillä rakasta mutta ei sillä ole niin väliä onko sänky pedattu kun tällainen tuhisiva on olemassa. Nauti!

  VastaaPoista
 2. Oi miten suloinen hän on! Ihana! Onnea koko perheelle!

  Rintaraivareihin auttoi minulla pumppaus aamulla ja illalla ja luovutin maitoa äidinmaitokeskukseen. Taksi kävi kerta viikkoon hakemassa kylmälaukun.

  VastaaPoista
 3. Söpö pikkuinen. Juu, aika katoaa jonnekkin. Itsekkin sen huomasin tuossa kun viisi vuotta sitten kun kannoin esikoisen muuttolaatikoita hänen ensimmäiseen kotiin. Näin ne vauvat lentää pesästä...

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva kuulla siun kuulumisia! Jaksamista kaikkeen :)

  VastaaPoista
 5. Ihana pieni<3 meillä täällä on aika samanikäinen kirppunen, ja sama, että en oo oikein jaksanut/kerennyt trikooliinaa laitella, mutta meillä ihan huippu on ollut rengasliina! Se on mulla aina valmiina sopivan kokoiseks säädettynä, on kyllä ihan supernopee vaan heittää päälle ja vauva kyytiin :)
  Tsemppiä imetyksen kanssa!

  VastaaPoista
 6. Suloinen vauva! Mitä muuten olet mieltä lasten kuvien laitosta verkkoon varsinkin hiukan vanhemmalla iällä? Tästä on niin montaa mielipidettä ympäriinsä että kuulisin sunkin mielellään!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 7. Onnea ihanasta pikkuisesta! <3 Löysin blogisi ihan sattumalta ja oli ihana lueskella tekstejäsi. Olen itse sairastunut epilepsiaan kymmenisen vuotta sitten ja täysin oikeaa diagnoosia ei ole löytynyt. Lääkkeet ovat nyt onneksi erilaisten vaihtojen jälkeen suhteellisen hyvin tepsineet. Minulla on jo ennestään -14 syntynyt ihana ja täydellinen tyttö ja nyt odotamme toista pienokaista saapuvaksi ihan kuukauden sisällä. Raskaudet ovat lisänneet omia kohtauksiani ja pelkojani, mutta lopulta kuitenkin on luotettava siihen, että elämä kantaa. Kirjoituksesi ovat ihanan positiivisia ja myönteisiä ja elämänasenteesi tuntuu olevan kohdillaan. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi ja minusta sait kyllä ehdottomasti uuden innokkaan seuraajan blogillesi :)

  VastaaPoista