keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Seitsämän viikon ruokalista

Meillä meinaa olla usein vaikeuksia päättää, mitä meillä syödään. Monesti päätöksen teko venyy niin pitkälle, että nälkä on jo aivan kamala ja silloin tyydytään niihin perusvaihtoehtoihin. Me kaivattiin siis vaihtelua ja monipuolisuutta meidän ruokalistaan. Arkea helpottamaan keksin tehdä seitsämän viikon ruokalistan. Lista on suurpiirteinen ja antaa sen pääidean. Erilaisia muunnoksia on mahdollista tehdä hakemalla vain reseptejä kullekin ruokalajille. Kuinka helppoa! Olen tosi innoissani ja sain uutta puhtia ruuanlaittoon. Voin vain kuvitella, että tällainen idea on kiireisen perhe-elämän pelastus. Nyt, kun me opetellaan tämän käyttö, on meillä välineet hieman helpompaan arkeen Wiljamin syödessä meidän kanssa samaa ruokaa. Koska minulla oli työn takana keksiä tuolle seitsämälle viikolle ruokia, ajattelin jakaa teille meidän ruokalistan. 

Onko teillä käytössä vastaavia ratkaisuja? Miten ovat toimineet arjessa?

4 kommenttia:

 1. Tosi kätevä idea tuo lista! Itse oon tähän asti tehnyt aina joka sunnuntai seuraavalle viikolle listan ruoista, olisi ehkä kätevämpi tehdä vaikka kuukaudeksi kerrallaan niin ei tulisi syötyä samoja ruoka-aineita viikosta toiseen niin kuin nyt käy. Pitääkin testata tuota sun listalla olevaa jauheliha-papukeittoa tässä joku päivä.

  VastaaPoista
 2. Ihan huippu hyvä idea! :)

  http://www.jeannays.fi

  VastaaPoista
 3. Huh ... kahden aikuisen taloudessamme harvoin on selvillä edes parin päivän ruokalista. Mutta kyllä se joskus kaupassa käydessä sitten ahdistaakin! Ehkä pitäisi yrittää vaikka sunnuntaina laatia edes se viikon lista.

  VastaaPoista
 4. Minulla on paljon sellainen sisäinen ruokalista, eli kotona syön hyvin paljon samoja ruokia, mutta arki on sen verran hetkistä, että paljon tulee myös syötyä kodin ulkopuolella. Usein silloin vaihtoehdoksi valikoituu jokin salaatti. Monesti terveelliseltäkin vaikuttavat "kotilounaat" ovat tehty vähintääkin puolivalmisteista.

  VastaaPoista