maanantai 16. huhtikuuta 2018

Pikkuherra puolivuotias

Meillä asuu nykyään puolivuotias pienimies. Wiljami täytti eilen hurjat puoli vuotta ja sen kunniaksi meillä juotiin kääretorttukahvit. Meillä kävi kylässä Wiljamin mummo ja pappa, kummitäti ja serkku. Juhlapäivän kunniaksi Wiljami sai maistaa ensimmäisen kerran porkkanaa ja maissinaksua. 
Wiljami on melkoisen ihana tapaus. Nyt kuuden kuukauden ikäisenä hän osaa kääntyä selältä mahalleen ja mahalta selälleen. Hän osaa peruuttaa ja pyöriä napansa ympäri. Wiljami on istunut jo muutaman kerran syöttötuolissa pienen hetken. Hän on iloinen ja nauravainen vauva. Wiljami vaatii hieman aikaa tottua uusiin tilanteisiin. Yleensä hän innostuu juuri silloin, kun ollaan lähdössä. Tai kun vieraat ovat lähdössä meiltä. Hassu tapaus. 

Wiljami on ollut täysimetyksellä aina eiliseen kuuden kuukauden ikään saakka. En voi kieltää ettenkö olisi ylpeä minun ja Wiljamin täysimetystaipaleesta. Se oli tavoitteeni ja se saavutettiin. Nyt on vuorossa kiinteiden opettelu. Haluaisin panostaa sormiruokailuun, mutta aika näyttää miten me kiinteisiin totutellaan. Toki rintamaito on meillä edelleen se ykkösjuttu niin kuin tässä iässä vielä kuuluukin olla. 

Meillä on ollut jo jonkin aikaa tietyt päivärytmit ja rutiinit. Rutiinit on tärkeitä sekä minulle että Wiljamille. Tiedetään aina mitä seuraavaksi tapahtuu. Me käydään edelleen vauvakerhoissa ja muskarissa. Tälle äitille ne ovat arjen pelastus, sillä aikuisten seura tekee ihmeitä. Lisäksi on ihana katsoa, kun Wiljami nauttii muiden vauvojen ihmettelystä. 

Onnea puolivuotias Wiljami!

Ihanaa alkuviikkoa teille. 

4 kommenttia: