torstai 26. heinäkuuta 2018

Turvaistuimen valinta - BeSafe Izi Combi X4 isofix

Turvaistuimen valinta eli tuo yksi lapsiperheen vaikeimmista valinnoista. Meillä tuli aiheelliseksi vaihtaa kaukalo turvaistuimeen taannoin tapahtuneen peräänajon jäljiltä (lue lisää: Sunnuntai, joka päättyi päivystykseen). Turvaistuinhan pitää vaihtaa uuteen, jos kolaritilanteessa jollain osapuolella on vauhtia yli 10 km/h. Koon puolesta Wiljami olisi mennyt vielä kaukalossa, mutta ei ollut mitään järkeä ostaa uutta kaukaloa ja ostaa turvaistuin muutaman kuukauden kuluttua, kun kaukalo jää pieneksi. Olen kuullut ristiriitaista tietoa siitä kummassa lapsen on turvallisempi matkustaa: kaukalossa vai turvaistuimessa. Osa lähteistä kertoi, että kaukalo olisi turvallisin valinta niin pitkään kuin lapsi mahtuu siihen. Toisaalta kuulin, että turvaistuin olisi vähintään yhtä turvallinen kunhan lapsi matkustaa selkä menosuuntaan. 

Me lähdettiin hankkimaan turvaistuinta, joka olisi mahdollisimman pitkäikäinen, mutta samalla mahdollisimman turvallinen. Mietittiin, että haluttaisiin istuin, jonka saa käännettyä ovelle. Tutkittiin eri turvaistuintestejä ja vertailtiin tuloksia. Lopulta mentiin käymään kahdessa lastentarvikeliikkeessä ja myyjät esittelivät meille istuimia. Me kerrottiin, mitä me halutaan ja myyjät suosittelivat meille kolmea istuinta:
Huomasimme istuimia vertaillessa, että on täysi mahdottomuus saada kaikkia ominaisuuksia yhdessa paketissa. Me halusimme istuimen, joka on turvallinen, pitkäikäinen, ovelle kääntyvä sekä istuimen, jossa on isofix-kiinnitys ja hyvä kallistuksen säätö. Tällä yhdistelmällä ei istuinta löytynyt. Suurin ongelma oli se, että istuimet, jotka kääntyvät ovelle, ovat jalkatilaltaan onnettomia ja malliltaan kuppimaisia. Vaikka niissä luvattiin käyttöaika aina sinne noin 4-vuoden ikään saakka, tuntui, että meidän hieman rotevampi pienimies ei tulisi mahtumaan niin pitkään kyseisiin istuimiin. 

Loppujen lopuksi luovuimme kääntyvyydestä ovelle ja meidän turvaistuimeksi valikoitui BeSafe Izi Combi X4. Istuimessa meitä miellytti sen turvallisuus, säädettävä jalkatila selkä menosuuntaan istuessa, isofix-kiinnitys, massiiviset ja tukevat sivutörmäyssuojat, magneetit vöille sekä pohjoismaalaisuus. 
Kuva täältä.
BeSafe Izi Combi X4 isofix on helppo kiinnittää autoon selkä menosuuntaan isofixillä tai kasvot menosuuntaan autonvöillä. Istuimessa on integroitu tukijalka. Kummallakin tavalla kiinnitettynä istuin on tukeva ja helppo kiinnittää. Istuin kasvaa lapsen mukana ja se on helppo säätää sopivan kokoiseksi, sillä niskatuki säätyy kahdeksaan asentoon ja valjaat säätyvät automaattisesti mukana. Istuimessa on säädettävä jalkatila, jonka ansioista lapsi mahtuu matkustamaan turvallisesti selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Turvaistuin soveltuu lapselle, joka painaa 0-18 kg. Suositusikä istuimelle on 5 kk - 4 vuotta. Istuinta voi kallistaa ajon aikana useaan eri asentoon. Istuimessa on viispistevyöt. BeSafe on norjalainen yritys, joka on valmistanut turvaistuimia jo yli 50 vuotta. Istuimet on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin. (https://www.ozbaby.fi/tuote/turvaistuin-besafe-izi-combi-x4-isofix/0186111464/)
Kuva täältä.
Kuva täältä.

8 kommenttia:

 1. Itselläni ei ole lapsia, mutta onpas homma löytää hyvä turvaistuin!

  VastaaPoista
 2. Tuo ei ollut mikään helppo meillekkään. Me valittiin palkki-istuin lopulta.

  VastaaPoista
 3. Ei ollut helppoja nuo valinnat vuosia sitten. Nykyään sitten pähkätään kilpaurheilevien lasten sopivista varusteista. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
 4. Meidän pitäisi toiseen autoon hankkia kaukalo/istuin, pitääkin vinkata, että mies tsekkaa tän sun postauksen lävitse :)

  VastaaPoista
 5. Verrattuna siihen mitä on erään lapsiperheen menoa vierestä kattonut, teillä kyllä panostetaan näihin asioihin ihan eri tavalla! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 6. Minusta nää oli ihan niitä helppoja juttuja 😂 Oon liian tylsä kun en vaan jaksa pohtia liikaa. Turvallisuus ja tila oli tärkeimmät kriteerit. Ja ostin käytetyn istuimen molemmille lapsille 😊

  VastaaPoista
 7. Helppoa kun oivaltaa sen tärkeimmän. Turvallisuuden. 👌🏼

  VastaaPoista
 8. Nämä valinnat aiheuttaa aina päänvaivaa. Mekin olisi haluttu tuollainen kääntyvä malli, mutta se jäi toiveeksi. Onneksi tyttö viihtyy istuimessaan muuten mainiosti.

  VastaaPoista