lauantai 4. elokuuta 2018

Kalajoki - meidän perheen ensimmäinen kesälomareissu

Me oltiin mietitty, että lähdetään jonnekin kesälomareissulle tänä kesänä. Wiljamin ensimmäinen kesä, joten olihan Wiljamin päästävä ensimmäiselle kesälomareissulle. Meillä alkoi koko perheen yhteinen kesäloma viime viikolla, joten reissuun päästiin, kun sellainen mahdollisuus tuli. 

Me lähdettiin ex-tempore kesälomareissulle Kalajoelle tiistaina. Tunti siitä, kun päätettiin lähteä, starttasimme auton nokan kohti Pohjois-Pohjanmaata ja Kalajokea. Olin aika innoissani, sää oli ihan mahtava ja meillä uimakamppeet takakontissa. Varattiin majoutus Tapion Tuvasta ja päästiin aivan ihanaan aittaan kahdeksi yöksi. 
Kalajoella meitä odotti aurinko, meri, hiekkaranta ja fiilis siitä, että oltaisiin jossain muualla kuin Suomessa. Siellä odotti myös Petterin veljen perhe. Tiistaina päästyämme perille, leiriydyimme pieneen aittaamme ja lähdettiin käymään rannalla. Pian kuitenkin tuli Wiljamin nukkumamenoaika ja lähdettiin nukkumaan. 
Keskiviikkoaamuna herättiin ajoissa, jotta kerettiin nauttimaan mahdollisimman paljon auringosta. Käytiin tekemässä Petterin veljen perheen kanssa suunnitelma ja meidän perhe lähti käymään Tapion Tuvan yhteydessä olevassa maauimalassa, jonne saimme majoituksen yhteydessä vapaaliput. Maauimala oli ihan loistava pienelle lapselle, sillä vesi oli lämmintä ja tunnelma oli sopivan rauhallinen. Vaikka puitteet eivät olleet uusinta uutta, suosittelen silti käymään maauimalassa. Maauimalan jälkeen lähdettiin rannalle ja vietettiin loppuilta uiden, grillaten ja hengaillen. Ihan mahtavaa. Illalla nähtiin vielä hurja ukkosmyrsky, joka kiersi rannan sopivasti. 
Torstaiaamuna heräsin ennen Wiljamia, joka porskutti unta ennätyksellisesti yhdeksään saakka. Suunnitelmana oli mennä JukuParkkiin. Luovutettiin aitta puolen päivän aikaan ja suuntasimme jälleen rannalle. Siitä lähdimme koko porukka JukuParkkiin, joka oli pienoinen pettymys. Luin jostain, että paikka olisi viime vuosina uudistettu, mutta mielestäni se vaikutti edelleen samalta kuin silloin vuosia sitten, kun lapsena kävin siellä. Lisäksi vesi oli tosi kylmää ja systeemit sekavat. Liput maksoivat 21 euroa/henkilö, mutta meille aikuisille siellä ei ollut oikein mitään. Onneksi sentään Wiljami pääsi ilmaiseksi sisään. Vesipuisto soveltuu mielestäni parhaiten ehkä 3-15 -vuotiaille. Lippujen hinnoittelua olisikin ehkä syytä vähän tarkastaa. Joka tapauksessa me Petterin kanssa päästiin käymään vesiliukumäissä ja nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Iltapäivällä me lähdettiin ajamaan kotiin päin. Reissun jälkeen on ihana palata kotiin, vaikka takana olisikin ollut mahtava reissu. Ihana kesälomareissu.
Oletteko te käyneet kesälomareissulla tänä kesänä? Kenties Kalajoella?

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka, tuonne on pakko päästä ensi kesänä. Me käytiin viime viikolla Yyterissä, mikä on hieno paikka anssa

  VastaaPoista
 2. Olen ollut joskus kauan sitten Kalajoella, silloin kun tuo minun nyt lähes 18v poika oli ihan vauva :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat! 💙 Mun kesälomareissun vietin Alanyassa!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/2018/08/viikko-alanyassa.html

  VastaaPoista
 4. Voi osuipa huikeat kelit teille lomalle! Kalajoki on kyllä kiva paikka, se voisi olla meidän perheen seuraavan kesän kohde! 😊

  VastaaPoista
 5. Kiva reissu ollut teillä. Ex-tempore reissut on ihan parhaita, huikea vapauden tunne heti lähdössä. Tuo yöpaikka meidän on kyllä pakko päästä testaamaan Tähystäjäprinsessn kanssa.

  VastaaPoista
 6. Kalajoki on sen verran kaukana ettei siellä ole koskaan tullut käytyä - ehkä kuitenkin vielä joskus :)

  VastaaPoista