torstai 11. tammikuuta 2018

Kantoreppu - arjen pelastus

Wiljami on äitin pieni sylivauva ja kaipaakin paljon läheisyyttä ja kanniskelua. Silloin, kun mikään muu kuin syli ei kelpaa ja kotihommia olisi tehtävä, paras keksintö on kantoreppu tai -liina. Meillä on sekä Manduca, joka on osoittautunut hyväksi hankinnaksi että trikoinen kantoliina, jonka kanssa ei tultu toimeen.
Mietin kauan kantorepun ostamista, sillä noita turhakkeita on tähän alun vauva-aikaan tullut hankittua jo jonkin verran. Kapuloita rattaisiin laittoi myös mies, joka ei uskonut kantamisen ylivoimaisuuteen. Päätin kuitenkin kotiuttaa meille Manducan, kun löysin kuosin, joka miellytti omaa silmää. Wiljami tykkäsi alusta asti olla pieniä aikoja repussa, ja välillä jopa nukahti kyytiin. Manducan säätäminen itselleni hyväksi ei ollut ihan yksinkertainen homma, vaan aina tuntui, että jostain painoi. Muutaman kerran säätelyllä reppu kuitenkin alkoi tuntua kuta kuinkin hyvältä. Nyt Wiljami viihtyy repussa jo vähän kauemmin ja rauhottuu pieneen liikkeeseen hetkessä.

Ostin jo raskausaikana trikoisen kantoliinan, jota sitten testasin muutaman kerran Wiljamin ollessa kuukauden ikäinen. Liinan sitominen oli mielestäni hankalaa niin pienen vauvan kanssa, eikä Wiljami viihtynyt tuolloin vielä kannettavana, joten se oli aina "sitominen ja purku". Liinalla kantaminen tuntui kuitenkin ihanan kevyeltä ja silloin jo ajattelin kudotun liinan hankintaa, kun Wiljami vähän kasvaisi. Liinailun aloittaminen vaatii vain vähän enemmän kuin kantorepulla kantaminen, sillä liinan sitominen ei tunnu ihan helpolta jutulta (vaikka ne sanookin, että ei se niin vaikeaa ole). Helpottaakseni valintaa ostaako vaiko ei, meille tulee lainaan kudottu liina. Näin päästään kokeilemaan olisko se meidän juttu.

Ihanaa torstaita kaikille!

5 kommenttia:

 1. Meillä käytetään Manducaa ulkoillessa aina silloin tällöin, se on kyllä näppärä ja meillä 7kk vauva viihtyy siinä hyvin (on viihtynyt ihan pienestä saakka). Kantoliinaa en ole koskaan kokeillut, koen sen sitomisen hankalana.

  VastaaPoista
 2. Ihana pieni mies sinulla siellä! Meillä taas manduca jäi ilman käyttöä ja olin vannoutunut liinailija.

  VastaaPoista
 3. MEillä oli niin iso kaveri, että sitä kauaa jaksanut kantaa mutta nämä on kyllä käteviä juttuja.

  VastaaPoista
 4. Tuo näyttää kyllä kätevälle! Vaikuttaa ainakin nopeammalta kuin perinteinen liina :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 5. Meillä oli myös Manduca, ja se oli aivan loistava! Ja meni myös pitkään vauvan kasvaessa taaperoksi. Manduca tuntui olevan myös selälle paras. Ihanasti meidän koliikkivauva nukahti aina niin nopeaa, kun pääsi Manducan kyytiin :)

  VastaaPoista