keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Neuvolakuulumiset - 3 kk

Me käytiin eilen Wiljamin kanssa kolmekuukautisneuvolassa. Aikaisemmin Petteri on päässyt mukaan neuvolakäynneille, mutta eilen mentiin Wiljamin kanssa ihan kaksin. Meillä meni oikein mukavasti, vaikka jännitin miten muistan kaikki asiat, joita mielessä on pyörinyt. Imetysdementia. Yleensä Petteri on meille se, joka muistaa kaikki asiat. 

Wiljami oli kasvanut taas oikein hyvin. Painoa oli tullut kuukaudessa yli kilo ja pienimies painaakin jo 7355 grammaa. Pituuttakin oli tullut neljä senttiä ja tällä hetkellä meillä on 62,3 cm pitkä poika. Päänympärys oli 41,3 cm.  Rintamaidolla ollaan menty ja mennään edelleen. Hentoinen tavoitteeni on päästä sinne 6 kuukauden täysimetykseen ja tällä kasvuvauhdilla sen pitäisi huoletta onnistua. Terveydenhoitajakin oli sitä mieltä, että kiinteiden aloittamiseen ei ole mitään kiirettä. Ihanaa miten imetysmyönteisiä meidän neuvolassa ollaan. Siellä on kannustettu koko ajan imetykseen ja muistutettu, että maito on alle yksi vuotiaan pääasiallinen ravinnonlähde. Tämä suhtautumistapa terveydenhoitoalalla ei ole itsestään selvyys. 

Wiljamille annettiin toinen annos rotavirusrokotetta sekä yhdistelmärokote ja pneumokokkirokote. Eilinen päivä meillä itkettiin ja Wiljami ei suostunut nukkumaan päivällä normaaliin tapaan. Onneksi meillä oli särkylääkettä ja yö meni ihan hyvin. Toivottavasti eilisten oireiden lisäksi muita oireita ei nyt ilmene. Ensimmäisestä rotavirusrokotteesta itkuisuus ja mahan kipuilu alkoi vasta parin päivän päästä, mutta toivotaan nyt, että noilta säästytään.

Wiljami kehittyy ikätasoistensa mukaisesti ja jaksaa kannatella jo hienosti päätä. Sylissä hän yrittää kovasti punnertaa istuma-asentoon. Siinä sitä on estelemistä vielä muutamaksi kuukaudeksi. Wiljami hymyilee ja nauraa kovasti sekä ottaa katsekontaktia. Hän seuraa katseellaan ja yrittää kovasti olla vuorovaikutuksessa. 

Oikein mukavaa keskiviikkoa teille kaikille!

6 kommenttia: