lauantai 10. maaliskuuta 2018

Toinen paluu vauvan syntymän jälkeen

Pitkästä aikaa koneen äärellä. Miten vaikeaa onkaan löytää hetki omaa aikaa tästä vauva-arjen keskeltä? Aikaa tehdä jotain itselle tärkeää. Kun Wiljami tuli taloon, unohdin oman itseni. Sitä elää vain vauvaa varten, ja se on toki ihanaa ja tärkeintä, mutta välillä huomaa esimerkiksi, että blogi on päivitetty viimeksi kuukausi sitten. Vähän olisi petrattavaa siis tällä saralla. Näillä imetysaivoilla ei vaan välttämättä saada aikaiseksi ihan niin järkevää tekstiä kuin normaalisti, mutta mitäpä tuosta. 
Mitä meille sitten kuuluu? Meille kuuluu oikein hyvää. Wiljami kasvaa ja oppii koko ajan uusia asioita. Viimeisimpänä meillä on opittu kääntymään selältä mahalleen. Ensi viikolla meillä on neuvola, joten saa nähdä kuinka lähellä 9,5 kiloa meidän pötikkä on. Ei mikään kevyt kannettava enää. Vaatteissakin ollaan siirrytty jo kokoon 68-74.


Wiljami syö edelleen pelkkää rintamaitoa ja sillä mennään näillä näkymin sinne puolen vuoden ikään saakka. Tuo puolen vuoden rajapyykki on muuten ihan juuri. Enää reilu kuukausi nimittäin. Vastahan tuo pienisuuri tuhisija syntyi. Kiinteiden aloitus tuntuu jännittävältä ja samalla mielenkiintoiselta. Sormiruokailu kiinnostaa erityisesti. Pitäisi vaan löytää aikaa asiaan perehtymiseen.


Yöunet ovat edelleen hyvin katkonaiset Wiljamin syömisen ja heräilyn takia. Onneksi tissi tai tutti riittää, jonka jälkeen unet yleensä jatkuvat. Oma nukkuminen onkin sitten eri juttu, kun helposti käy niin, että uni ei tulekaan enää, kun herää syöttämään. Täällä siis mennään pikkuisen väsyneenä, mutta ei se mitään. Päiväunet on rytmittynyt Wiljamilla jo tosi kivasti. Meillä otetaan aamupäikkärit yhdeksän aikaan, pidemmät päikkärit kahdentoista aikaan ja iltapäiväpäikkärit viiden aikaan. Nukkumaan Wiljami menee kahdeksan maissa ja herää kuudelta. Äitin mielestä ehkä vähän turhan aikaisia nuo Wiljamin aamut.


Kuvituksena toimi meidän arki puhelimen linssin läpi. Kuvat ovat suoraan meidän elämästä, joten laatu ja kuva-asettelu on luokkaa todella huono. 

Ihanaa lauantaita kaikille!

4 kommenttia:

 1. Voi pikku Viljamia - todella söpöläinen on!
  Ihan varmasti vauva-arki kuormittaa ja unirytmi menee itsellä sekaisin.
  Miten teidän chihu on ottanut Viljami vastaan? Onko hän mustis yhtään?
  Tsemppiä vauva-arkeen!

  VastaaPoista
 2. Omaa aikaa kannattaa toki ottaa myös silloin, kun vauva-arki on kuumimmillaan! Oli se sitten blogin tai muun itselle tärkeän parissa :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 3. Voi että tuoreessa muistissa on itsellänikin nuo ajat kun ei saa nukuttua tarpeeksi, vaikka vauva ihan hyvin syötön välit nukkuisikin. Itselläni oli todella vaikeeta saada unta aina uudestaan. Se on ihanaa seurata kuinka nopeesti ne pienet kasvaakin ja oppii kokoajan uutta <3

  VastaaPoista
 4. Vauva-arki on varmasti ihanaa, mutta samalla helposti unohtuu se oma aika ja huolenpito itsestään. Jos välillä onnistuu nappaamaan muutaman hetken omille puuhilleen, niin kyllä ne kannattaa hyödyntää :).

  VastaaPoista